Veilig uw Video 8, Hi8 & Digital 8
Naar DVD omzetten

Voor slechts 12,50

Video 8, Hi8 & Digital 8

Wij kunnen uw Video 8 bandjes digitaliseren naar DVD. Tevens kunnen wij uw Hi8 en Digital 8 systemen digitaal omzetten naar DVD, zodat u al uw oude videobeelden weer thuis via uw DVD speler in dezelfde kwaliteit kunt bekijken. Een voordelige manier om oude herinneringen weer op te halen.

Video8, Hi8 en Digital 8 hebben hetzelfde formaat bandjes, het verschil zit hoofdzakelijk in de beeldkwaliteit. Video8 is de voorloper en is later doorontwikkeld tot Hi8 en Digital 8. Kort samengevat: De minste bepaalt de beeldkwaliteit en is afspeelbaar in de betere.

Veel gestelde vragen

 • Hoeveel minuten passen er op een DVD?

  Op een DVD kan je 4.7Gb aan data plaatsen. Afhankelijk van de aangeleverde kwaliteit is dat 60, 90 of 120 minuten.

 • Wij hebben veel bandjes in Long Play (LP) opgenomen, kunt u dit ook omzetten?

  De verschillende Video 8 systemen hebben inderdaad de mogelijkheid om in LP op te nemen. De loopsnelheid van de band wordt gehalveerd, waardoor de tijdsduur wordt verdubbeld. Uw opname heeft hierdoor wel een iets mindere kwaliteit gekregen. De kwaliteit van de DVD wordt exact gelijk aan de kwaliteit van uw bandje.

 • Als ik een bandje van 90 minuten in LP heb opgenomen, welke prijs berekent u dan?

  Wij berekenen de tijdsduur van de film. Als u een 90 minuten bandje in LP hebt opgenomen is de tijdsduur van uw film bij een vol bandje 2 x 90 minuten = 3 uur. Dit worden dan 2 DVD's.

 • Berekenen jullie kosten voor lege videobanden?

  Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Veel mensen weten niet meer wat er op hun videobanden staat en hebben ook geen videorecorder meer om dit te bekijken. Het is vaak een groot mysterie wat erop de videobanden staat die overgezet gaan worden. Maakt u zich geen zorgen, want als er niets op de VHS banden staat dan rekenen wij ook geen kosten. Dus stel dat u 20 videobanden aanlevert en 6 hiervan zijn zonder beeld dan brengen wij uitsluitend de 14 videobanden in rekening.

 • Combineren jullie ook Videobanden?

  Ja dit kunnen wij doen, maar de kosten zullen wel aanzienlijk omhoog gaan, we hebben het dan namelijk over maatwerk. Er gaat aardig wat tijd inzitten op videobeelden op een gewenste volgorde achter elkaar te plaatsen. Het is verreweg het goedkoopst om iedere videoband op een eigen DVD te plaatsen. Eenmaal gedigitaliseerd kunt u zelf via eenvoudige programma's zelf uw beeldmateriaal knippen en plakken.

 • Kan ik de banden ook langs brengen op locatie?

  Zeker, op dit moment aan de Europaboulevard 18 te Alkmaar. Dit is bij Europart Het Onderdelenhuis De Mare in het winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord.

Onze Video 8, Hi8 & Digital 8 tarieven

Prijs per band (tot 120 min) € 12,50
Prijs per extra uur € 5,00
Prijs per extra kopie € 5,00

Waarom bij ons?

 • check Binnen 48 uur uw beeld veilig op DVD
 • check Al ruim 26 jaar een vertrouwd adres
 • check Moderne apparatuur en vakkundig personeel
 • check Uiterst zorgvuldige omgang met uw materiaal
 • check Uw kostbare beeldmateriaal nooit meer verloren