Veilig uw VHS en S-VHS
Naar DVD omzetten

Voor slechts 12,50

VHS en S-VHS

Videobanden, vrijwel iedereen heeft er nog wel een aantal liggen thuis, maar de grote videorecorders ontbreken inmiddels en zijn vervangen door DVD spelers. Bij ons kunt u zonder zorgen uw VHS banden naar DVD laten omzetten.

Wij beschikken over VHS recorders die kunnen omgaan met Super VHS cassettes, waardoor wij uw VHS en S-VHS band met dezelfde kwaliteit omzetten naar DVD.
U kunt vanaf dat moment al uw oude VHS banden weer thuis via uw DVD speler bekijken, een prachtige en voordelige manier om uw herinneringen voort te laten leven.

VHS is het meest gebruikte videosysteem en werd in 1976 geïntroduceerd door JVC en in 1987 opgevolgd door de verbeterde versie S-VHS (Super VHS). Voor videocamera’s werd een variant met kleinere cassettes gebruikt, VHS-C genaamd.

Veel gestelde vragen

 • Hoeveel minuten passen er op een DVD?

  Op een DVD kan je 4.7Gb aan data plaatsen. Afhankelijk van de aangeleverde kwaliteit is dat 60, 90 of 120 minuten.

 • Combineren jullie ook Videobanden?

  Ja dit kunnen wij doen, maar de kosten zullen wel aanzienlijk omhoog gaan, we hebben het dan namelijk over maatwerk. Er gaat aardig wat tijd inzitten op videobeelden op een gewenste volgorde achter elkaar te plaatsen. Het is verreweg het goedkoopst om iedere VHS band op een eigen DVD te plaatsen. Eenmaal gedigitaliseerd kunt u zelf via eenvoudige programma's zelf uw beeldmateriaal knippen en plakken.

 • Berekenen jullie kosten voor lege videobanden?

  Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Veel mensen weten niet meer wat er op hun videobanden staat en hebben ook geen videorecorder meer om dit te bekijken. Het is vaak een groot mysterie wat erop de videobanden staat die overgezet gaan worden. Maakt u zich geen zorgen, want als er niets op de VHS banden staat dan rekenen wij ook geen kosten. Dus stel dat u 20 videobanden aanlevert en 6 hiervan zijn zonder beeld dan brengen wij uitsluitend de 14 videobanden in rekening.

 • Zetten jullie bestanden ook om op harde schijf?

  Vooralsnog zetten wij uw videobanden alleen om naar DVD

 • Kan ik de banden langs brengen op locatie?

  Zeker, op dit moment aan de Europaboulevard 18 te Alkmaar. Dit is bij Europart Het Onderdelenhuis De Mare in het winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord.

Onze VHS en S-VHS tarieven

Prijs per band (tot 120 min) € 12,50
Prijs per extra uur € 5,00
Prijs per extra kopie € 5,00

Waarom bij ons?

 • check Binnen 48 uur uw beeld veilig op DVD
 • check Al ruim 26 jaar een vertrouwd adres
 • check Moderne apparatuur en vakkundig personeel
 • check Uiterst zorgvuldige omgang met uw materiaal
 • check Uw kostbare beeldmateriaal nooit meer verloren